<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Say NO to Valentine's Day
Wednesday, February 2, 2011 // 6:35 PM // 0 cherry


☆ 。VaLeNTiNe DaY 。☆

Apa itu Valentine Day??
Valentine Day atau dikenali juga sbg hari memperingati kekasih. Hari di mana pasangan kekasih meraikan percintaan dan kasih syg yg di sambut pd 14 Feb setiap thn.

Hukum menyambut Valentine Day dlm Islam
Hukum menyambut Valentine Day adalah HARAM dan amat bertentangan dengan ajaran Islam. Knp?? Kalo dikaji dr asal usul kemunculan Valentine Day, perkataan valentine ni diambil sempena name paderi besar Kristian zmn pemerintahan Ratu Isabella di Sepanyol. Dgr cite paderi ni sgt2 disayangi dan dia dihukum bunuh pd 14 Feb. Sbb tu Valentine Day ni disambut kononnye sbg tanda memperingati kematian paderi yg disayangi ni. wekksss tolong la...

Kempen 'No Panties'
1st time ak dgr kempen ni. Kempen yg kononnye untuk membuktikan betapa cintanya seorang perempuan itu kepada pasangannya sehingga sanggup menanggalkan seluar dlm atau dgn kate lain xperlu pakai seluar dlm ketika Valentine Day. Perlukah?? Byk lg care len yg bole buat kok ye pon nk buktikan tanda cinta kat pasangan. Kononnye kempen ni br pertama kali di adakan di Malaysia n sambutan nampaknye amat menggalakkan. Kempen yg aku rase sgt2 bodo pd perempuan2 yg buat n sanjung kempen ni. Sgt2 menjatuhkan maruah seorg perempuan ok!!

Aku tertanye2 gak knp mesti perempuan yg buktikan rase cinta pd pasangan mereka?? Lelakinye nk buat ape pulak tok buktikan rase cinta?? Kempen 'No Boxer'?? Ke perlu telanjang bulat pd hari valentine tok buktikan rase cinta??

Jualan bunga n kondom percuma
Jualan bunge sempena Valentine Day ni mmg da biase sgt ak tgk kat Malaysia ni. Smlm mase p kat Giant pon de org jual bunge sempena Valentine Day. Time stdy kat Srwk dlu, ak tgk kalo Valentine Day ni, Waterfront Kuching da serupe taman bunge. Penuh sane cni org jual bunge n org pon mcm ulat taik kat ctu. Aku de terbace 1 artikel ni. Tp xterjadi kat Malaysia la. Siap dibagi kondom percume lg kpd mane2 laki yg beli bunge tok pasangan msg2. Tindakan yg ak rase menggalakkn pasangan kekasih tok buat seks dgn lbh berleluasa. Harap kempen ni xterjd lagi kat Malaysia atau negara2 Islam d dunia ini.

Kpd org2 Islam yg tgh kemaruk sgt bercinta n celebrate Valentine ni, sdr2 la dri tu. Xperlu la korg join mane2 kempen tok tunjukkan rase cinta korg kat psngan korg. Byk lg care len yg korg leh wat tok buktikan rase cinta korg pd pasangan msg2 dgn berlandaskn Islam. Islam menggalakkn umatnya berkasih syg tp mesti la dgn cara yg betul dan halal. Say NO to VALENTINE DAY!!




« OLD // NEW »