<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Tutorial : Flash Blockquote
Tuesday, July 12, 2011 // 3:23 AM // 6 cherry



sys nak buat tutorial Flash Blockquote pulaa ,ape tuh ? Ooo ,korang tak tahu eh ?
ni contoh die =>

eyka4rever.blogspot.com
paham taa ? nak ke cam sys punye blockquote ni ? hee .ikottlahh stepnyee ^^


1. Dashboard => Design => Edit Html => tick expand widget templates

2. Carii code bawah ni ,dengan picit button CTRL+F ~

.post blockquote{

3. Dah jumpe ? oraitt ,copy code ni pulakk ~

 background:url(URL GAMBAR YANG KORANG NAK); padding:5px;Border:2px dashed #00000;colour:#FFFFFF}blockquote:hover {background: url(URL GAMBAR YANG KORANG NAK) repeat right bottom ;border:2px dashed #000000;-moz-border-radius-topleft: 10px;-moz-border-radius-bottomright: 10px;}

4. Paste code atas ni di BAWAH  .post blockquote{


p/s :  warna merah : letak url gambar korang eh ?

5. Done ,Save je lahh (:


eh sys ,macam mane pulak nak guna blockquote ? ohh ,senang je ,tengok pic bawah ni :)



* klik gmbar di atas untuk kelihatan jelas *



« OLD // NEW »