<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Tutorial : Letak Lagu Dalam Blog Guna Youtube
Monday, July 11, 2011 // 12:21 AM // 9 cherry

hyee awokk , :)
lai ,lai ,lai .ngee .
haa ,tuto lagikk .
sys nak gitahu ,tuto nie sngat bestt ,
huk3 ,cer tengok kat bawah ni .

nampak tak ? 
eh sys ,musicplayer tu macam bentuk Youtube jer .
lol ,memang lah . tapii ,senang lah kan ,
kalau letak lagu besh-2 ke ,t orang tak tahu lah tajuk pe lagu ni .

ni dipanggil musicplayer dari youtube , selalunye.
warna kelabu kan youtube ni ,haa .
tapii ,boleh buat macam2 warna ohh !
kalau nk cam kat atas ni ,ikut jer step di bawah ye yunkk ^^


1. Dashboard >> Design >> Add A Gadget >> Html/Javascript
2. Copy code bawah ni ,n ,kalau nak copy ,picit button CTRL + C eh ?


<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>

nota kecil :
  • warna purple ,korang boleh mengubah lebar dan tinggi mengikut kesesuaian ,
  • warna biru , korang tukarkan dengan link lagu yg korang nak tu ,ambik di embed code 
  • warna oren ,tak payah tukar ,biar kan je ,
  • warna merah ,korang boleh tukarkan warne fav korang di sini

" Cara-2 nak ambil code di embed code " :~

Step yang pertama :


* klik gambar di atas untuk lebih jelas *

Step yang kedua :

* klik gambar di atas untuk lebih jelas *


kalau tak paham ,tinggalkan komen di entry ni :)



« OLD // NEW »