<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Tutorial : Private Shoutbox
Monday, July 25, 2011 // 9:58 PM // 4 cherry



wah-2 ! lama juga ken tak update tutorial nii ,
kesian member-2 blog di sane .okey takpe :)
sorryy eh ? kali nii tutorial simple jee .
tak sampai 2 minit pun buat bende nii .


nampak tak ape kat atas nii ? maybe ramai orang tertanye kenape die jadii cam nii .
sebab ,kite tak boleh check ,siape yg hantar mesej kt shoutbox kite kenn .
dunt worry ,kite boleh check siape yang mesej kite di shoutbox kite tu .

korang check di sinii :

SHOUTBOX LOGIN


lepas korang klik atas ni ,korang pergii :


login > setting .

selalunye di blog kite ,die macam ni kann :


okey ,sekarang mahu ajar macam mane nak private shoutbox ,
supaya orang tak bace mesej kite tu .


1. Go to Design --> Page Elements --> Carii kod shoutmix korang tuh 
2. Korang tukarkan bende bawah ni :

  • width : tukar kan kepada " 235 "
  • height : tukar kan kepada " 120 "

sys gunekan saiz kelebaran dan ketinggian di atas nii . 

3. Save ,tengok hasilnyaa ~







« OLD // NEW »