<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Tutorial : Scrollbar di Blog Berwarna
Friday, July 15, 2011 // 7:56 AM // 4 cherry

haii .sys bz ,sebab tak dapat update tutorial untuk korang .
maaf yee kawan-2 :)
k k ,sys tak nak buang mase .sekarang ,
sys ade dapat request dari sorang ni , Afieqah
die tanye ,macam mane buat bnde bawah ni :-

*klik gambar di atas untuk lebih jelas*

cara-2nye  :


1.Dashboard => Design => Edit Htmk => tick expand widget templates
2.Cari code bawah ni ,mahu carii ? picit button CTRL+F :

]]></b:skin>

3.Sudah jumpaa ? copy code bawah ni ,and paste di ATAS code ]]></b:skin>






::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #FFFFFF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #FF86C2;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
nota kecil : 


  • warna biru : background yang macam blog sys tu k ,yang warne pink tu .
  • warna merah : warna bar macam blog sys ,warna hitam tuh ,korang tukarkan warna korang di SINI


 4.Korang preview dulu k :) ,kalau jadii ,Save terus :)



GOOD LUCK ! :)







« OLD // NEW »