<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Denim Template (Like Mine)
Tuesday, September 13, 2011 // 2:36 AM // 10 cherry

Follow c u t e s e c r e t s for more cute photos ♥
haii u ! ehee .
Assalamualaikum- hari ni eyka dapat request tutorial :)


Kay ,sorang ni tanya macam mana nak buat template blog eyka .
template eyka name dea DENIM
kay ,ramai member2 blog mengguna template denim ni .
sebab senang ^^ eyka pun suka!

now,nak ajar ya ,bagaimana mahu buat template like blog eyka
ikot jer step2 yang gambar di bawah ni kay? ^^
taknampak ? klik gambar2 bawah ni supaya lebih jelas

1.Dashboard => Design => Edit Html

2.Scroll bawah2 ,then akan jumpa bawah ni kan ?

3.Lepas KLIK SAVE TEMPLATE ,try view blog korang ,dea jadi warna biru ritee ?

4.Nak buang warna biru tu ? pergi ke 

*Dashboard => Design => Edit Html
*Picit CTRL+F dan cari code ;
/* Variable definitions
   
 *Jumpa tak ? kalau jumpe ,tengok gmbar bawah ni ;
tak nampak ,klik gmbar atas dengan jelas

kat bawah code /* Variable definitions tu,ade anak2 dea kan kat bawah dea .kay ,yang eyka kotakkan merah tuh ,korang tukar dengan code bawah ni ;

 <Variable name="headerBgColor" description="Page Header Background Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
           type="color" default="#ffffff" value="#ffffff">
 <Variable name="headerCornersColor" description="Page Header Corners Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">

Kay ,preview dulu kay ,bile dea jadi macam kat bawah ni ;

HAHA .bile korang preview ,dea keluar cam atas ni ,SAVE jer laa :) takpayah takot ^^ ,kan dah hilang yang warna biru tu kan?

Kay ,kalau nak buat background blog pulak ,
tengok 
kayy ,byeee .takpaham boleh tanye di comment !


code credit to : Kak Lettha



« OLD // NEW »