<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

How To Make A Big Eyes (Photoshop)
Wednesday, September 14, 2011 // 2:10 AM // 0 cherry

Follow c u t e s e c r e t s for more cute photos ♥
heyy awakk ! kite dapat request tutorial lagiii ^^
ade budak comel sorang ni tanye .


HAHA .maksod dea ,dia nak tahu cam mana saya buat kat gambar saya
buat mata jadi bulat :) saye guna Photoshope CS3
so ,bagi yang takder tuh ,boleh download bawah ni

kayy ,ni gambar saya 
SEBELUM DI-EDIT ,DAN SELEPAS DI-EDIT!

aku tahu ,aku burok .kay ,finee -.-
lagi 1 ,aku TER-edit lebih bulat mata sebelah ak tuh .
sebelah kecik ,sebelah besar ,haha .terlebih -.-

Cara-2 nak buat mata bulat guna Photoshope CS3 ,begini !

FIRST SEKALI ,BUKAK PHOTOSHOPE KORANG TU KAY?
Then ,klik "FILE" dahulu .
lepas tu ,klik "OPEN" pulakk :)

Okayy ,korang choose la gambar korang yang nak edit jadi mata bulat ^^

yang ketiga ,korang KLIK "FILTER"
jumpa tak ? mesti jumpa punyee :)try tengok gmbar atas ni
yang keempat KLIK "LIQUIFY"

Lepas korang pilih gambar korang ,
korang KLIK BLOAT TOOL(B) ,kat tepi tu kan ada kan?

SEBELUM DI-EDIT!

SELEPAS DI-EDIT
hahaa .bulat kan mata ? ^^
ni ,nak bagitahu ,korang jangan lar buat mata bulat sangat2 kan 
tak ori laa !

Lepas korang KLIK BLOAT TOOL tuh ,
korang just maen klik2 kat dua biji mata korang tu kat gmbar korang kay ?
takpaham ,boleh tanya kat komen !

Kay ,lagi 1 .nak Save ?
klik File =>Save Image As okeyy?

Kbyee ! Peaceee yo!!
^.^




« OLD // NEW »