<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Tutorial : Background Cute at Post
Thursday, September 1, 2011 // 11:01 PM // 3 cherry


hyee ..okeyy ,aku maw sambong dengan tutorial yang seterusnyaa ,
tutorial hari ni yang aku mahu share ,iaitu background cute at post .
tak tahu apa itu background cute at post ? tengok bawah .

* klik untuk tumbesaran *

tak tahu cara-2 dia nak buat ? meh sini aku ajarin xD

#content-wrapper {
3.Kalau sudah jumpa ,copy kod bawah ni .then paste bawah kod #content-wrapper { nii 

background : url(URL IMAGE KORANG NAK);
4.Ehh ,jangan save lagi yunkk ,ada lagii step dea :) saboo yee .
5.Cari kod bawah ni pulakk :

 #main-wrapper {
dan code bawah ni :

#sidebar-wrapper {

korang copy code bawah ni  ,paste bawah #main-wrapper { 

background : url(URL IMAGE KORANG NAK);

 if sidebar korang terpisah ,korang search code ni :

.sidebar .widget {
kat bawah nii ,adelah contoh coding eyka ~



nota kecil : yang warna merah tu ,means ,yang URL IMAGE KORANG NAK ,korang boleh ambil 1 background kat bawah ni k ? 

 http://i1203.photobucket.com/albums/bb392/Ikha00/20070320_313973.gif
http://i1203.photobucket.com/albums/bb392/Ikha00/11111111111111111111111111111111111.png 
Selamat Mencuba yerr :)

tutorial credit to : kak biyha
background credit to : adek tikha

Labels:




« OLD // NEW »