<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Tutorial : Change Home,Older,Newer to Words
Saturday, September 24, 2011 // 11:31 PM // 0 cherry

Follow c u t e s e c r e t s for more cute photos ♥

hello peeps! 
lame nyer tak update tutorial .
entah kenape ,sebab rase macam tade mood ;/

now nak ajar macam mana nak tukar home,older,newer to words .
selalunyer kan ,kite tukar ke icon right ?
tapi ni .eyka nak ajar tukar ke words kita sendiri ^^

sebelum tu ,saya tak ada niat nak copy2 tutorial ni di blog laen k !
saya yang cuba sendiri cara2 nak tukar ke words ok.
so ,tolong paham .jangan menuduh saye copy blog ini la itu la .


1.Dashboard -> Design -> Edit Html 
2.tick Expand Widget Templates

3.Press CTRL+F dan cari code ;
<data:newerPageTitle/>
4.Tukarkan code atas ni dengan words korang sendiri ,example ;
Newer 
5.Cari code lagi ;
<data:olderPageTitle/> 
6.Tukarkan code atas ini dengan words korang sendiri ,example ;
 Older
 7.Cari code yang terakhir ;
expr:href='data:blog.homepageUrl'><data:homeMsg/>
8.Tukarkan code yang warna merah itu dengan word korang sendiri ,example ;
Homey
9.Preview dulu ,kalau menjadi ,Save (:


Mudah tak ? hee .
Selamat Mencuba ! 



« OLD // NEW »