<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2041242488890113341\x26blogName\x3d!+%E2%99%A5+McflurryNA+%E2%99%A5+!\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://eyka4rever.blogspot.com/\x26vt\x3d3859585049470526417', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




I ♥ You



Tweet me

Tutorial : Edit Picture Use Pixlr.com
Friday, November 18, 2011 // 6:00 AM // 2 cherry

Tumblr_lutedoyhax1qmqscxo1_500_large

\Assalamualaikum/ :D haiii-2.haha.ada budak comel tanya ,nama nya Amalina ,dia  tanya macam mana saya edit gambar saya kat bawah nii?yeah ! cantik kan?haha.perasan ,senang saja edit guna pixlr.com :)

Haha.dia tanya nak buat bintang putih2 tu lah.hihi.now nak ajar.

First ,pergi ke Pixlr.com ,then klik Retro Vintage Effects.tak paham,tngok gambar bawah senang.


Secondly ,klik Computer ,then pilih gambar korang mana yang mahu di editkan ^^


Thirdly ,lepas korang pilih gambar korang ,then tengok bawah ni.korang pilih lah warna effect gambar mana korang nak kayy?


Kemudian ,korang nak buat bintang2 macam pic saya yang atas tu kan?haa.mcm ni cara2 dea.korang pilih warna biru macam bawah nii ,warna merah untuk effect warna gambar ,warna biru untuk corak gambar ,dan warna kuning untuk frame.


Kalau korang pilih corak bintang ,jadi lah macam niehh .


Nak pilih border,pilih la.then ,klik Save.okayy?Siap ^^





« OLD // NEW »